Utställningar och böcker

 

Boken_100_Fotoboken 100! (eget förlag): I boken speglas ett antal hundraåringars rika livserfarenhet i deras porträtt, ansikten att begrunda och försjunka i. Boken avslutas med intervjuer med de medverkande. De berättar om så vitt skilda händelser som Berlin-OS 1936 och skotten i Ådalen 1931.

”Det är bilder som sannerligen berör, en historia om Sverige.”
Fredrik Helmertz, chefredaktör tidningen FOTO

”Här har författaren/fotografen Carl von Scheele bevisat att ansikten kan berätta och fotona ger tillsammans med de drygt hundraåriga personernas levnadsberättelser en starkt berörande inblick i hur det var förr.”
Lilian Fredriksson i ett lektörsomdöme för landets bibliotek.

Köp boken här, pris 200 kr. (Ange namn, adress och antal böcker i mejlet)

Ladda ner bokens omslag här.

 

Gamla fönsterGamla fönster – renovera, restaurera och underhålla (Norstedts förslag): För några år sedan skrev Eva och Alf Stenbacka en bok om hur man bevarar sina gamla fina fönster vare sig de är monterade i torp eller herrgårdar. När dessa djupt kunniga branschmänniskor behövde en fotograf till sin bok anlitade Norstedts mig.

”Hela den stillsamma boken är fulladdad av expertis. Plus för bilder av Carl von Scheele som lyckas förena tydlighet och skönhet.”
Maud Lindholm, SvD Magasinet.

Läs mer om boken Gamla fönster.

Utställningar:

2015: 100! (20 hundraåringar porträtterade i 40 bilder) Arbetets museum, Norrköping, 7 feb – 31 maj. Läs mer om utställningen.

2015: 100!, Mora Kulturhus, Mora, 3 okt – 23 nov.

2011: Vanitas – och ett jagande efter vind. Galleri Fribergers badhus, Västmanland.

2010: Albäcks gård – ett bedagat gästgiveri. Lundellska Galleriet, Uppland.