Projekt

100!

Utställningen och fotoboken 100! visar ett antal svenska 100-åringar och berättar om deras liv. Det är en utställning om livserfarenhet, inte om att bli gammal. Sedan oktober 2011 har jag arbetat med projektet. Bilder premiärvisades på Arbetets museum i februari 2015 och har fortsatt till Mora Kulturhus där de visades till slutet av november. Ett urval av bilderna har publicerats i tidningen Vi, tidningen FOTO och Dagens Samhälle.

 

Utställningen har fått en del uppmärksamhet i media. Radio P4 Östergötland, Norrköpings Tidningar och Tidningen FOTO har gjort reportage.

Och ett jagande efter vind

I projektet ”Och ett jagande efter vind” sökte jag efter vår tids vanitassymboler. När genren fick genomslag på 1500-talet kryllade målningarna av kranier, halvdruckna vinglas och utblåsta ljus. Men vad kan vara dagens symboler för livets fåfänglighet? När bildernas ställdes ut på Galleri Fribergers badhus, Sätra brunn, 2011 ackompanjerades de av citat från både Predikaren i Bibeln och populärkulturen. Projektet är inte avslutat än.

 

Albäcks Gård

Tillsammans med konstnären Gunilla Lundell dokumenterade jag det gamla förfallna gästgiveriet Albäcks Gård. Hennes akvareller och mina foton blev en utställning. I galleriet hade vi också föremål från gästgiveriet och några tittskåp med foton från 1900-talets början när verksamheten var i full gång. Bilderna har ställts ut ett par gånger, första gången på Lundellska Galleriet.